Problemi sa čukljevima

Sta su cukljevi

POSETITE NAŠ NOVI SAJT NA WWW.GAVEZ.INFO

PRODAVNICA SE NALAZI NA WWW.KUPOVINA.GAVEZ.INFO

Tinktura i mast od gaveza uz određene dodatke su prema brojnim iskustvima neprevaziđeni borci protiv zadebljanih, upaljenih i bolnih čukljeva (halux valgus), tako da su se mnogima posle upotrebe ovih preparata čukljevi znatno smanjili, a bolovi za veoma kratko vreme potpuno nestali.

U literaturi i u praksi nigde nisam naišla na podatak da su nekome čukljevi nestali ili se znatno smanjili putem odgovarajuće terapije, a bez operacije.

Tim pre smatram da priču o mojim čukljevima treba da pročitaju oni koji imaju slične probleme.

Imam 58 godina, a čukljevi na oba palca stopala pojavili su mi se negde oko dvadesete godine života. Ispočetka tome nisam pridavala značaja jer mi nisu posebno smetali, pošto su bili maleni, izuzev što su me ponekad boleli.

Kako su godine odmicale problemi sa čukljevima počeli su da me zaokupiraju i pomalo zabrinjavaju. Vremenom sam bila prinuđena da tražim obuću veću za 1 do 2 broja. Duže šetnje predstavljale su problem. Upale mi nisu više ni prolazile. Palčevi na oba stopala su usled deformiteta zauzeli karakterističan položaj, dobrim delom se podvukavši pod srednje prste stopala. Više nisam mogla ni da ih pomeram. Zglobovi na bazama oba balca se nisu videli. Jednostavno, tu su sada bile dve velike čvoruge. Tako zadebljali i vuečani dostigli su veličinu manjeg kokošijeg jajeta, sa tendencijom daljeg pogoršavanja. Lekar specijalista – ortoped predložio je operaciju.

U nastojanju da izbegnem operaciju tražila sam rešenje na drugoj strani. Biljke! Mora da postoji izlaz u njima! I najzad zaista saznajem za biljnu tinkturu koja navodno može da smanji veličinu čukljeva posle izvesnog vremena. Naravno, bila sam nepoverljiva, ali izbora nisam imala. Na kraju ne mogu ništa izgubiti.

Čukljeve i jastučiće stopala počela sam redovno da natapam ovom tinkturom tri puta dnevno po desetak minuta.

Na moje veliko iznenaženje veoma brzo sam počela osećati, da blokirane palčeve mogu voljno, pomalo pomerati. To mi je bio prvi podsticaj da nastavim dalje. Kako je vreme prolazilo, moji čukljevi su počeli da dobijaju nekako drugačiji oblik, kao da su se smanjivali. Da li je to moguće?

Svako jutro sam ih zagledala, merkala, ocenjivala. Neverovatno, oni su nestajali, “topili se”, polako ali nepovratno. Sada sam već bila apsolutno motivisana da nastavim tretman.

Danas, osam meseci posle, čukalj na levoj nozi jedva je i primetan, a na desnoj smanjio se do veličine manjeg lešnika.

Obuću koju sam odbacila jer je bila tesna, sada koristim uobičajeno. Spolja, u obući čukljevi se skoro uopšte ni ne primećuju. Stopala su poprimila sasvim prirodan oblik. Z.Đ., Sombor, tel. 025-461-877.

R. Dačić (68 godina), Novi Sad. Sa zavezovom tinkturom i mašću susrela sam se prvi put pre tri – četiri meseca, kada sam počela tretirati dosta izražene, otvrdle i bolne čukljeve koje imam već mnogo godina. N amoje veliko iznenađenje čukljevi su me prestali vrlo brzo boleti, a nožni palac sam počela pomerati, kao da se otkočio. Činilo mi se da su se počeli smanjivati. Obuća mi je postala komotnija. Nakon tri meseca upotrebe gavezove tinkture i masti primetan je samo mali deformitet na bazama pačleva veličine lešnjaka, koji me ne bole, pa ih ni ne primećujem. Operacija je isključena.

Kada sam primetila da mi ovi preparati zaista pomažu, počela sam mazati i veoma izražene i često upaljene vene na nogama i jednu izraslinu u vidu masnog tkiva na leđima. Šta da kažem? Vene su se znatno povukle, ne oble me, masno tkivo se smanjilo! A tinktura na bazi gaveza za lice i ruke, koje sma dobila na poklon, učinile su malo čudo! Kako? Ja ne znam.

Ana Kuruc, Apatin. Koristeći preparate za lečenje čukljeva, mogu da izjavim da sam mnogo zadovoljna sa ovim preparatom. Koristeći ovaj preparat, u mnogome sam uspela ublažiti bolove za kratko vreme, koje vučem dugo godina. Preporučila bih svima koji imaju probleme sa čukljevima da uzimaju ovaj preparat koji će mnogima olakšati bol.
Koka i Stojanka, Kula, tel. 025-722-161 i 025-722-581. Imala sam čukljeve duže od 10 godina. Svaka obuća mi je bila tesna zbog tih čukljeva. Uzimala sam 2 broja veće cipele. Pročitavši oglas da ima neka mast i tinktura za mazanje čukljeva uzela sam da mažem. Samo za 3 nedelje mazanja moja obuća se povukla zbog povlačenja tih čukljeva. S tom tinkturom i mašću sam zadovoljna i od te tinkture koja se pravi od čuvene biljke gavez neću odustajati. Nagovorila sam i prijateljicu s posla te smo zajedno počele sa mazanjem istih. Kome god smo predložile i ko je uzeo tu tinkturu i mast bio je zadovoljan.

T.Š. iz Apatina. Imam 41 godinu, čukljeve imam od svoje dvadesete godine. Imala sam problema sa bolovima i sa obućom. Od kada upotrebljavam gavezovu tečnost ja sa bolovima nemam problema, obuću lako obuvam, a čukljevi su mi se puno smanjili.

Klecin Magdalena, 55 godina, Apatin, 061-131-52-07. Tinkturom i mašću od gaveza rešila sam se zadebljalih i bolnih čukljeva.

Zovem se M. Kovačević. Živim u Staparu.
Još od pre 15 godina imala sam velikih problema sa čukljevima na obe noge.
U početku sam mislila da će problem proći sam od sebe, međutim, prevarila sam se. Čukljevi su kroz protekle godine sve više rasli da bi dostigli veličinu golubijeg jajeta.
Sve jače su me boleli, koža na njima se crvenela i pekla. Ni jedna obuća nije mi bila dovoljno udobna. I uz najsvečaniju odeću bila sam prinuđena da elegantnu obuću zamenim velikim i dovoljno širokim papučama.
Kud god bih krenula, u tašni sam obavezno nosila papuče jer su bolovi od čukljeva bili neizdrživi.
Plašila sam se da će operacija biti jedini izlaz. Međutim, pre 4 meseca sreća mi se osmehnula. Saznala sam za gavezove preparate, za gavezovu tinkturu i mast od gaveza.
Počela sam sa intenzivnim terapijama blago utrljavajući tinkturu po 3 do 4 puta na dan, a uveče i gavezovu mast.
Da budem iskrena, nisam verovala u čudo, ali čuduo se dogodilo. Čukljevi su me vrlo brzo prestali boleti, a crvenilo se počelo povlačiti. U isto vreme, zadebljanja sa čukljeva i oko njih počela su nestajati.
Sada, posle 4 meseca redovnog korišćenja gavezove tinkture i masti, lično sam se uverila da je gavez zaista čudesna i moćna biljka. Moji čukljevi su se smanjili za 50%, a ja i nadalje nastavljam sa terapijom. I ne samo to, sada bez problema mogu da pešačim, da nosim svoju raniju obuću, a u tašni ne moram više nositi rezervne papuče. I svima, za koje znam da imaju problema sa čukljevima, pričam sa zadovoljstvom kako je i koliko je meni pomogla gavezova tinktura i mast u lečenju čukljeva. Tel. 025 827 462

I.R. – Sombor, Bukovac.
Operisala sam degenerativni artritis u martu 2008. godine, posle čega sam 2,5 meseci i pored toga osečala bolove. Primenjujući tinkturu imast od gaveza, prvo što sam osetila je nestanak bola, posle dva do tri dana, a sledeće je to što se smanjila ponovno nastala izraslina na srednjem nožnom prstu. Sada posle dva pakovanja tinktura daleko lakše savijam nožne prste, a bol na ristu desne noge, koji je bio izuzetno jak, je neznatan.

Samo na desnom stopalu imam golem čukalj, koji mi je unakazio anatomski oblik prstiju i stopala. Čukalj je palac gurnuo pod tup ugao, te pritiska ostale prste, što dovodi do bolene deformacije prstiju, savili su se (srednji i oba do njega), imaju ogromne bolen izrasline, a samo stopalo ispod svakog prsta trpi po jedna dugačak, velik, zadebljao žulj. Prsti su priljubljeni jedan na drugi, a osećala sam bolno zatezanje do desnog spoljnog zgloba (članka).
Tinkturu od gaveza i mast koristim od 29.08.2008. godine. Do sada, već dva meseca, izrasline ili kvrge nestale su sa dva prsta (3x dnevno mažem) druge se polako smanjuju, žuljevi su se stanjili 2-3 milimetra, razmak između pristju je vidan, a od čuklja ostaje samo špic, inače je bio veličine oraha. Moram da naglasim obuću obuvam, nosim, nemam smetnje niti bolove, što je pre ove vrste terapije meni bio samo san. Ja znam da je to na biljnoj bazi, moram biti uporna, to nije hemija gde rezultati dolaze preko noći, naravno to ne želim, niti očekujem. U obzir dolazi samo što je dar prirode. Lekovitost i kvalitet gaveza najbolje se pokazuje tamo gde ga koristite, reči su male da bi se to moglo opisati. Ljubica G. (Stapar) 063 810 5158.

INFORMACIJE I NARUDŽBE:

 

Đorđo Đuričić

Telefon: 066 00 98 01

 
 
Sombor
E-mail: biljkagavez@gmail.com
 
Advertisements
This entry was posted in Kontakt. Bookmark the permalink.

56 Responses to Problemi sa čukljevima

 1. Sonja B. Milic says:

  Gdje u Hrvatskoj nabaviti mast od gaveza i tinkturu?
  Hvala!

  • Đorđo Đuričić says:

   Dobar dan i Vama,
   Na žalost nismo u mogućnosti da šaljemo naše preparate u inostranstvo, a tako ni u Hrvatsku jer poštom se ne mogu slati biljke i njihovi produkti.
   Naše preparate možete nabaviti u BiH u Prijedoru i Srbiji u Somboru.
   Gavezova mast drugih proizvođača se može nabaviti i u apotekama, a za gavezovu tinkturu nisam čuo da se prodaje u apotekama ali ne znam da Vam preporučim jer iste nismo koristili.
   U našim proizvodima nema nikakvih sastojaka sem gavezovog korena, masti i alkohola.
   Ako vi poznate nekog ko dolazi u Hrvatsku odavde možemo mu poslati poštom paket, a on vama da donese.

   S poštovanjem,
   Đorđo Đuričić

 2. jelena says:

  da li mozda gavez leci tzv.kurije oci na nogama?

 3. azra says:

  dobar dan,
  pročitala sam vaš odgovor da niste sigurni da u bosni ima kupiti tinkturu od gaveza, pa me zanima da li je dovoljna samo mast u liječenju čukljeva?

 4. SPASOJA says:

  Molim vas mozete mi savetovati gde se moze kupiti Gavezova mast i Tinktura u Somboru.

 5. kimeta says:

  MOLIM VAS AKO JE MOGUCE DA MI SHALJETE ILI OBAVESTITE KO MOZE POSLAT TINGTURU I MAST GAVEZA POSTO SAM SA KOSOVA NE MOGU NIGDE KUPITI FALA VAM U NAPRET

 6. Ana * says:

  Poštovanje Gospodine….

  Budući da ja živim u Hrvatskoj, i da Vaše proizvode ne mogu kupiti kod Nas, zanima me da li imate Vaše prozvode u apotekama u Srbiji malo bližim gradovima granici Hrvatske….npr Šid???

 7. Nenad says:

  Postovanje, da li je dovoljna samo mast u lecenju cukljeva, posto zivim u inostranstvu i nisam u prilici da nabavim tinkturu ?

 8. Jagoda says:

  Postovani gospodine Djuricic,
  Pre vise godina neuspesno mi je izvrsena operacija oba cuklja u Pancevu. Na levoj nozi posebno je izrazena deformacija prstiju, preklapaju se i krive u stranu. Takodje prilikom hodanja, a ponekad i dok mirujem, osecam bol u prednjem delu stopala kao da hodam po ekserima.
  Molim vas obavestite me da li bi mi vasi preparat pomogli i da li se prodaju u Pancevu.
  Zahvaljujem se,
  S postovanjem

  • Đorđo Đuričić says:

   Poštovana Jagoda,
   gavez je jedna od naših najboljih biljaka koja se koristi u regeneraciji koštanog, zglobovnog tkiva, vanzglobovnog vezivnog tkiva (kičmenog stuba), vena i kože. On je jedina naša biljka koja je ćelijski proliferant, odnosno sadrži aktivna jedinjanja alantoin i rozmarinsku kiselinu koja ubrzano regenerišu ćelije. Siguran sam da bi i u vašem slučaju gavez napravio vidna poboljšanja.

   • martin says:

    Dobar dan…
    Video sam oglas za ovu mast gavez.Ja nekada imam povrede tipa na kolenu ili listu, prstima na nogama, na ris noge i tako to…Uglavnom su to od udaraca a nekada se desi čak i istegnuce…Čitao sam i video kako gavez može da pomogne pa bih hteo da naručim ako može i kako da vas kontaktiram za dalje, Hvala unapred…

   • Đorđo Đuričić says:

    Sve informacije gde i kako možete kupiti naše proizvode možete pročitati na našem sajtu http://www.gavez.info

 9. Nina Simic says:

  Preporodila sam se od ovih preparata.Vec sam bila kod ortopeda i dogovarala se za operaciju kad sam videla ovaj sajt i resila da pokusam sa gavezom.Imam 54 godine.Cukalj na jednoj nozi mi je pravio velike probleme u zadnje dve godine.Tek je mesec dana kako koristim tinkturu i mast.Vec posle 2/3 dana bilo mi je bolje.Bol je nestao.Uvek sam se vracala sa posla sa bolovima u stopalima,smetalo mi je sto sam obuvena iako sedim na poslu.Bolele se me tetive sa suprotne strane od cuklja jer se krivila statika stopala.Sada je to nestalo.Mislim da ovi preparati jacaju vezivno tkivo,prsti su poceli da se ispravljaju,cukalj se smanjuje,bola nema.Tek sad shvatam da sam godinama mislila da noge”moraju “da me bole kad sam obuvena.Htela sam cak da odem i na operaciju koja nije nimalo jednostavna ali sada to vise nece biti potrebno.

 10. Adriana says:

  Pozdrav gospodine Djordjo,
  ja sam iz Novog Sada, zanima me gde moze da se kupi tinktura i mast za cukljeve u Novom Sadu i po kojoj ceni. Ako nema kod nas, da li saljete post expresom?

  Unapred zahvalna
  Adriana

 11. keserovic nurfeta says:

  postovanje,evo ovako gavezovu mast koristim odprilike mjesec dana jer imam strasne bolove u nogama,petama,kicmi i zglobovima,doktoru sam isla i kaze sve je u redu i nemogu mi nista naci,odkako koristim gavez osjetim malo pooljsanje pa me interesuje dali moram ici do kraja dok bolovi ne nestanu ili sta da radim,popila sam tableta neznam ni ja koliko ali nista i dali postoji caj od gaveza za kupiti,unapred hvala i molim odgovor.

  • Đorđo Đuričić says:

   Poštovana, koristite mast dok god vam bolovi ne nestanu.
   Bilo bi poželjno da koristite i tinkturu od gaveza tri puta dnevno, a mast samo uveče.

 12. Душица Стефановић Ђурић says:

  Поштовани,да ли у Крагујевцу могу да се купе тинктура и маст од гавеза за лечење чукљева или је потребно да наручим од Вас и на који начин могу да наручим?Поздрав!!!

 13. Olivera says:

  Postovani, molim Vas da mi kazete da li vas proizvod moze da se nadje u Novom Sadu i gde? U kom obliku? Da li je to mast i kako se primenjuje? Da li je moram koristiti i kad cukljevi nestanu? Hvala unapred!

 14. Po dogovoru od 26 12 2011-danas- molim Vas da posaljete 4 kompleta preparata za cukljeve na adresu- Jelena Orasanin Kralja Petra 2 (preko puta Patrijarsije) Beograd
  Pozdrav,Velinka Orasanin
  Derventa -Republika Srpska

 15. Esma PEJOVIC, says:

  zelela bih da mi posaljete mast i tinkturu brzom postom na adresu Vladimira Tomanovica 51, Beograd,

  Esma PEJOVIC, 063 340 124, ECA0304@GMAIL.COM

 16. Jasmina says:

  Osim chukljeva, na desnom stopalu imam bolne zuljeve, koje imam vec 15-tak godina, probavala sam razlichita lechenja, predlazu mi operaciju, ali bez garancije da se nece ponovo vratiti! Koristi li se tinktura i mast i u tom sluchaju, ili samo kod chukljeva i.. slanje u Skoplje verojatno nije moguce?

  • Đorđo Đuričić says:

   Poštovana,
   nemamo iskustva u uklanjanju bolnih žuljeva sa kompletom za čukljeve.
   Preporučio bih vam da koristite mast od gaveza.

 17. Natasa says:

  Zanima me da li ima ta mast za cukljeve da se kupi u Obrenovcu?

 18. Isidora says:

  Da li gavez mast protiv cukljeva smeju koristiti deca (13 godina)?

 19. Marijana says:

  Gde je moguce kupiti mast i tinkturu u Beogradu? Koja je cena?
  Hvala unapred na odgovoru

 20. Nevena says:

  Gde je moguce kupiti mast i tinkturu u Beogradu?
  Hvala unapred

 21. Indira Sofic says:

  Moja mama ima iste probleme sa cukljevima koje opisuju i gospodje.Citajuci ovo sto su postigle uz pomoc preparata odlucila sam se da Vas kontaktiram.Voljela bih naručiti tinkturu i mast Gaveza. Molim Vas da mi odgovorite na koji način mogu to mogu ostvariri u koliko sam iz BiH.

 22. Robert Kocicka says:

  Interesuje me dali tinkturu(Inace sta je to nigde nepise?) i mast jel moze negde da se kupi u Novom Sadu ili Temerinu to je blizu N Sada.I kolko kosta?

 23. Nevena says:

  Postovani,
  Imam 24 godine i na desnom stopalu mi se pojavio zacetak cuklja, odnosno, grudvica velicine zrna soje koja me pomalo boli kad nosim tesniju obucu ili stikle. Volela bih da problem sasecem u korenu, pa me zanima da li vasi preparati mogu da eliminisu ove strukture? Veliki pozdrav, Nevena

 24. Maja says:

  Ne znam da li jos uvek pratite sajt,ali interesuje me da li i gde mogu nabaviti mast i tinkturu u Kragujevcu? Hvala.

 25. Mario says:

  Da li i gde mogu da nabavim mast i tinkturu u Kragujevcu?

 26. Ivana Karagunovic says:

  Operisala sam cukalj pre 8. godina a sada je taj isti cukalj zreo za novu operaciju.Napominjem da mi je palac kod tog cuklja od
  operacije skroz nepokretan pa moram da nosm ravnu i siroku obucu. Vec sam se nosila s idejom da se javim lekaru za konsultacije ali bih rado probala tinkturu i mast od gaveza .Zanima me gde u Beogradu to mogu da kupim ili se salje postom i naravno koja je cena

 27. ankica brzakovic says:

  postovani Djordje da vam se zahvalim sto opet mogu hodati kao i pre-bez bola,i na visokim potpeticama !neznam kako se moja boles zove samo znam da mi se cukalj krivi i da je oticao!hodala sam ravnom obucom a plakala dok sam obuvala bilo sta visoko!sad ,posle samo jedne serije ja sam druga!ponekad osetim promenu ali nista strasno!verovatno cu preventive radi uzeti jos jednu!nisam verovala!jos jednom HVALA!

 28. Sneza says:

  Gde u Sapcu moze da se nabavi tintura i mast od gaveza?

 29. Biljana says:

  Gdje u Prijedoru mogu kupiti tinkturu i mast za cukljeve?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s